What's New?

What's New?

Wednesday, 4 December 2013

Ery Jalan @ Dataran Merdeka

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera....

Lama tak update bukan bermakna saye tak ke mane mane. Bukan tak berjalan atau meredah hehehehe... Tapi saya sendiri yang tidak meng-update ape2.. Hehehe.. Salah sendiri kan :P

Dataran Merdeka? dulu2 mase kecik kalau dengar, rase tempat tu macam jaauuuuhhhhhh sangat hehe.... Ayah pulak jenis yang suke bawak kitorang adik beradik jenjalan pusing2 KL waktu malam. Lepas family dinner kat luar, ayah pun pusing2 la. Aku suke sangat sebab banyak lampu2. Mase zaman aku tu, terlalu banyak lampu bercorak pelik2 digantung kat setiap lampu jalan tu. N banyak jugak lampu kelip2 tu. Sampai dekat Dataran Merdeka, ayah akan cakap, "Haaa KakNa, Balang, Balong, Alee, tgk tu dataran, kat sini la ade tv besar tu." 

Ayah aku sambung lagi "Dekat sini la yang orang laung Merdeka, merdeka dalam tv yang gamba hitam putih tu" maksud ayah aku adalah rakaman bersejarah laungan Merdeka oleh Perdana Menteri Malaysia yang pertama - Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj. Sepuluh kali die bawak pusing pun die akan cakap benda yang sama. Betapa seorang ayah tu tak pernah jemu pun nak mengulang benda yang sama untuk bagi anak die ingat.. kan :)

Ouh, lupe... kalau kite tgk kat dalam tv kan, ade ape2 konsert ke, kan ade slide besar tu. itu lah yang ayah aku maksudkan. ayah pun akan cakap, "Kat sini la kalau ade ape2 perarakan ke... jalan ni la yang orang2 berkawat tu.."  aku pun bukan la faham sangat waktu tu. Tengok je la Bangunan Sultan Abdul Samad tu. Cantik sangat ade lampu keliling bangunan tu (Kecik2 dulu, aku ingatkan itu penjara =___=" )

Sekarang bangunan makin dijaga ngan baik. Lampu pun makin menarik. Hehehehe... Macam mane tah leh terlepak ke sane pulak. Lepas p lepak dinner ngan Syara, Vamp, Kak Yan, Dayah pun ade ngan laki die Samzy. Diorang bawak anak angkat diorang si Ery jenjalan. 

kitorang pun singgah la Dataran Merdeka. Kat sane ramai pulak orang. Memasing buat hal sendiri. Kebetulan pulak, aku bawak kamera kesayangan aku. Bebudak neh pun posing sakan la.. Appe lagi.. Jom layan derang berposing hahahahah...

Ery - anak angkat member aku

Amendo la derang nieh.
*Kiri - Vamp. Skang da balik KK. Keje kat sane
*Kanan - Syara. Still working under 1 roof :)

Samzy & Dayah, mak ayah angkat kepada Ery

Kak Yan. Kakak Dayah. :D

Picture mase kat sini semua lam external hard disc aku yg ilang.. Hwaa.. D;
Tu ade la pic aku ujung tu baju merah. Sekeping ni je aku jmpe hohoho.

Hot kan derang hohoho :P

Pantang nampak camera.

Tapi Ery la yang paling heppi sekali. Hehehehe. :D




No comments:

Post a Comment