What's New?

What's New?

Tuesday, 16 October 2012

Lepak Alone @ Dem Semenyih \^_^/

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera....

Alhamdulillah.... rindu aku kepada nature dapat la terubat sket. entah macam mana hari tu aku terfikir nak pg ke Kenaboi. Biasenye aku mesti gerak malam sikit kalau takde ape-ape hal. Tapi hari tu aku teringin sangat nak pegi awal sikit sebab nak amik scenery - scenery waktu petang kat Dem Semenyih tu kan. Aku pun gerak la dalam pukul 1500 macam tu. Dalam kepale, plan nak sampai ke sane dalam pukul 1700 la. (maknenye bila aku gerak tu, termasuk la dengan aku pegi isi minyak, angin tayar, check air, minyak hitam and beli la jajan jajan sekali ahaks)

Dipendekkan cerita, Alhamdulillah, selamat la aku sampai ke destinasi dalam pukul 1630. Lebih awal dari jangkaan. Bagus!! Aku pun ape lagi, carik port baek punye nak amik shot. Aku park kereta ke belakang sikit sebab ade shot macam bukit sket kan kat tetengah Dem tu. 

Errrrmmm...... cantik kan... mmg tak puas tgk la... yg ni aku saje snap ngan henpon aku. kurang sket la cantik die

Subahanallah, cantik sangat anugerah Allah yang satu ni. Aku selalu terlepas tengok pemandangan ni la. Selalu lalu sini mesti time gelap huhuhu... Aku pun ape lagi, langkah la pengadang jalan tu, pg amik pic sebanyak mungkin. Ngan pic2 aku skali aku amik. Banyak gak kereta yang lalu hon hon kan aku. Bese laaa... Sape suruh aku pakai baju merah kan. Haaa semua orang da nampak hahaha.. 

Bile aku da bosan sikit kat sebelah sini, aku pun ke depan la sikit. Aku park kete lawa lawa, aku pun seberangla jalan tu. Amik lagi shot yang pada aku tak la lawa sangat sebab aku ni tak pandai lagi nak guna camera NX11 tu ahahaha :P. Namun begitu, saujana mata memandang, sape la yang boleh beri gambaran terbaik selain mata kepala sendiri kan. 

Da puas amik shot seblah situ, aku pun terpk la nak melepak kat tepi tasik tapi dok lam kete.... Alhamdulillah kat depan nak dedekat ujung tasik tu ade la ruang sket, aku pun park kat situ n aku menikmati la pemandangan ciptaan Allah yang Maha indah tu. 

Jom Layaaaannnnnnn......









Bile selit pic aku, kecik2 dah laaa heheheheh :P
















Sambil lepak n termenung menikmati pemandangan seakan mataku tak mahu berkerdip, aku sempat la gak amik se shot due eheeheh :P. Risau jugak kot ade pecurik, perampok ke kan. Tp aku teringat kate member aku Ted, die kate, "If you don't want bad things happen, don't you ever think about it," So, aku mengambil keputusan untuk berfikir yang baik baik sahaja. Alhamdulillah, Allah tu Maha Melindungi.

Aku selamat daripada sebarang musibah sehinggalah aku tgk jam, Lailahailallah.. dah pukul 1900. Giller, aku takmo lalu kat Genting Peras tu sesenja. cecepat aku pun menamatkan sessi petang tu dengan mengucapkan selamat tinggal dengan harapan aku nak datang lepak macam tu lagik. Sape nak ikooooootttttt? Jom!! Ehehehehe... 


Alhamdulillah, aku meninggalkan tempat tu dengan tanpa sebarang jejak.. haicheeehhh.. :P LOL


Sekian, nanti kite pegi lagi. huhuhuhuhu



Thank you sudi bace :)