What's New?

What's New?

Sunday, 13 March 2011

~ Lubuk Kawah ~

Ahah... aku ingat lagi tempat nih sampai hari ni... this is the place where i went during my examination week.. hehehe... actually aku da mmg pasrah da tak dapat pg... but dat time.. aku tersangat la rapat ngan Kak Ina Kecik. seboleh2 die nak haku ikot... aku pun mase tu tak banyak paper.... paper plak rapat2... ape pun aku mmg tak boleh la nakpg.. sebab last paper aku mase tu dah jatuh hari kedua diorang kat sane... So, daripada aku terkejar2... abaikan je laaa :)

Waktu tu, pertama kali aku dengar name Lubuk Kawah nih... die terletak kat Tanjung Malim, dalam satu kawasan name die Sungai Bernam. Sungai tu mungkin adik beradik ngan Ulu Bernam la kot... entah laa :P *lom cukup research lagik hehe..

One week before exam start, diorang ade nak pg sane.. nak riki tempat.. kalau tak silap aku, yang pg, Abg Man, Pedro, Boboy, Apit. ari derang nak pg tu ari sabtu... tetibe malam tu kak Ina da terpacul depan umah aku... die kate,

Kak Ina - "D, nak ikot akak tak?"

Aku - "nak pg mane?"

K.Ina - "diorang nak pg riki Lubuk Kawah, jomla pg same... D kan tak dapat pg... kite pg riki je pun cukup la"

heeeeeee aku ape lagi. melonjak laaa... sape takmo :P huhuhuhu.. aku sorang je ikot kak ina, nisya takde mase tu... tak ingat aku die pg mane.. ngan bf die kot ( mase tu die kapel ngan Along Sijangkang)

aku pack2 lebih kurang - ak pg one day pack jer... kitorang shoot pg excobar sebab dak2 nih tunggu kat sane... pg la 1 kete.. naik jeep yang pedro pinjam kat kawan die.. heeee.... aku tak sabar laa.... tetengah malam tu kitorang gerak.. lam kul 5-6 pagi kitorang smpai sane, tak terus redah... bersiap2 la ape yang patut dlu kan.. kite tak tau ape ade dalam tu... yang penah masuk situ Pedro ngan Abg Man je.. kalau diorang kaet senang je.... mungkin bagi kitorang tak mudah.. hehehehe.... so, bersiap2 la ala kadar.... perjalanan trekking macam2 ada.... trek hutan, trek balak, trek kebun.. trek sungai.. huhu.. tapi takpe la.. sambil treking tu hari da beransur cerah.. hehe.. aku pun mase tu tak bawak barang banyk.. ok la kan... si Apit la rajin temankan aku kalau aku benti2 amik napas huhuhu... tq apit :)

sampai kat sungai yang lebar untuk cross tu, kitorang stop jap... tu baru separuh perjalanan la.... aku rase tadi yang lame mase jalan kat trek kebun getah tu.... ngan siap jumpe tapak kaki Pak lang huhuhu.... terserempak ngan babi hutan... mujur dak2 nih ade parang...

3 jam trekking okay..... baru sampai ke tempat yang namenye Lubuk Kawah nih.. Subhanallah.. aku tak tipu... mmg cantik tempat nih... aku tak tau waktu tu, bile last orang masuk.. sebab mase kitorang masuk, trek banyak da kne tutup ngan ranting2... so, sambil jalan dak2 nih menebas la. huhuhu..... so, sampai sane... derang nih tak tunggu lame... heee... terjun la ape lagik.... adeu.... tapi satu je aku tak tahan... hahahaha.... terlalu banyak pacat la situ hhuhuhu.... sampai kat daun2 pokok pun ade... adeh.... kalau tgk atas tanah tu, pacat merate.. hahahah... tak tau nak taruk beg kat mane.. sudahnye kitorang sumer gantung beg.. ikat tali and ganting kat tali tu...

erm.. aku bersyukur sangat2 sebab dapat pg.... special thank to kak Ina.... sebab pakse orang pg.. hahahaha... :P aku ape lagi.. layan blues la sorang2.... mmg best... air die sangat bersih... diorang nih plak dapat plak ikan.... ikan kelah plak tu... ape lagi.. goreng laaa hahahah :P

petang sket, kitorang trekking kuar... lewat petang baru sampai.. sampai2 sane, mmg kene tuka baju la... badan bau babi... huhuhuuhu .... mmg tak tahan :P lain macm bau die.. kitorang sampai KL malam... kak Ina hantar aku balik umah.... sayang kak Ina.. :)

kalau ade rezeki nak sangat pg lagi... :)

No comments:

Post a Comment