What's New?

What's New?

Saturday, 26 March 2011

jalan-jalan ke pangsun

wakakaakak..... aku tak terpk plak nak berkelah kat Pangsun nih.. bese kalau ke pangsun nih.. terus nak mendaki Nuang :)

tah nape datang sewel abg Nua Kenaboi ngan anak2 buah die ( abg wan, Demon, Buye ngan 2-3 lagi kawan die) nak lepak kat Kem Pangsun. Nisya ajak aku... aklau ikotkan aku nih malas... tapi sebab da lame gak tak melepak ngan abg Nua... aku pun da lame tak tido lam utan, aku pg la jugak.. semalam je pun jadi la.. tapi aku kne balik cepat la esoknye... sebab si Nisya nak keje... aku plak mmg la mase tu baru je keje.. tapi kang mak aku tanye plak.. huhuhu.... tarikhnye tu aku mmg tak hingat la.... tapi kalau tak silap aku, akhir tahun 2010 la... mase tu kalau tak Oktober, November la kot... huhu... lepas besday Nisya kalau tak silap... aku mmg takde sen la... pg keje pun bajet2 wit minyak.. hehe.. tapi Nisya kate ikot jer.. aku pun follow je laa...

kitorang sampai pun da malam.. bese la... macam2 hal sebelum nak sampai ke sane tu... dari umah aku, park kat umah nisya.. dari umah nisya baru gerak ke sane... huhu.. sampai2, diorang da siap makan malam... baru je.. kitorang kirenye tak brape nak langkah kanan la huhuhu... sebab kitorang pun sempat gak pg melantak kat Bukit Langat tu... ade kedai makan best... aku mase tu plak da cakap kat Nisya awal2.. so, segala tanggungan adalah ke atas Nisya la.... thank you Nisya.... huhuu

Kitorang belikan makanan untuk Buye... ( die da pesan awal2) hehehe.... tak aci kan die.. yang best tu kitorang singgah la kedai runcit carik arang laaa... sardin la.. huhuhu.... sudahnye sampai sane derang da siap makan wawawawwawawa..... takpe la kan...ley pakai kendian huhu....
kitorang takde ape2 aktiviti pun malam tu... sembang lawak je la... ngan abg Nua, Buye dok berlawan kentut... hahahah... abg wan ngan Demon plak bawak moto pg minum kat warung sampai lewat malam.. abg Nua nak bawak kitorang pg karoke kat ampang.. tapi tak lepas... hahahahah..... ade ke abg Wan bawak kunci Storm pg minum... sabotaj betooiii.... kalau tak da selamat da pg karoke.... heheheeh... elok la tu... kalau tak buek apo plak yang haku nak pg ke pangsun sane kan kalau sudahnye ke karoke ampang hahahaha :P

sembang sampai kul 12 macam tu, aku da ngantuk.... derang pun pelik hahahah.... nisya ngan adik awal2 lagi da ngantuk.. huhu... aku bukan ape... aku nye keje 12 jam ngadap pc.. patutnye aku kat umah merehatkan mate.. hehe... tapi best la.. aku rehatkan mate ngan tido mengadap bintang2.... subhanallah cantiknye.. malam tu banyak bintang.. alhamdulillah tak hujan.. :)

Esok pepagi lagi bese la aku.... da bangun dulu cuci2 muke ngan gosok gigi.. da menggeletik da aku nak celup kakikat sungai.... huhuhu... aku mmg malas la nak mandi.. Nisya Sorang je yang mandi... sebab die nak terus pg keje.. aku ngan adik malassss.... huhuhu... da nak gerak pun...
aku saje je la nak main2 air.. die punye batu takpayah citer la kan.... kaler orenn... aku tak pasti la.. karat ke, tanah ke... yang pasti die tak licin... tapi aduuuiiiiyyyaaiii.... mmg petong stim tul la.... aku ber iye la nak celup kaki... halaaahhh.... tak sejoookkkk punn... malam tadi kemain lagi aku menggigil sejuk.. ingatkan air sejuk laa... takde poooonn.... frust tul haku... huhuhuhu.... mujur la nak cepat.. kalau tak, ade yang aku ajak pg sungai len yang ade kat sane tu huhuhu...

Nisya siap je, kitorang mmg tak tunggu lame la.. nak balik... tapi derang da siap da buat sarapan... derang masak nasik goreng jer... erm... aku da tau da.. ni sure tak lepas nih.... abg Nua bese la... mesti nak kitorang makan dlu...haaahhh.... amik le sepinggan, share la 3 orang huhuhuhu.... da siap makan., kitorang belah.. huhuhuuhu.... cian gak.. tapi aku da panas da.. matahari da naik mase tu.. huhuhu... sampai outlet nisya da kul 9 lebih.. huhu... die kate nanti nak hantar aku ngan adik balik.. lam kul 11 lebih nisya hantar aku nalik.. huhu... sampai umah die aku gerak... terus la balik umah... aku da la lom mandi ahahahahaha.....

ape pun.... layan gak lepak pangsun... lenkali aku nak lepak pangsun lagi :P

Sunday, 13 March 2011

~ Lubuk Kawah ~

Ahah... aku ingat lagi tempat nih sampai hari ni... this is the place where i went during my examination week.. hehehe... actually aku da mmg pasrah da tak dapat pg... but dat time.. aku tersangat la rapat ngan Kak Ina Kecik. seboleh2 die nak haku ikot... aku pun mase tu tak banyak paper.... paper plak rapat2... ape pun aku mmg tak boleh la nakpg.. sebab last paper aku mase tu dah jatuh hari kedua diorang kat sane... So, daripada aku terkejar2... abaikan je laaa :)

Waktu tu, pertama kali aku dengar name Lubuk Kawah nih... die terletak kat Tanjung Malim, dalam satu kawasan name die Sungai Bernam. Sungai tu mungkin adik beradik ngan Ulu Bernam la kot... entah laa :P *lom cukup research lagik hehe..

One week before exam start, diorang ade nak pg sane.. nak riki tempat.. kalau tak silap aku, yang pg, Abg Man, Pedro, Boboy, Apit. ari derang nak pg tu ari sabtu... tetibe malam tu kak Ina da terpacul depan umah aku... die kate,

Kak Ina - "D, nak ikot akak tak?"

Aku - "nak pg mane?"

K.Ina - "diorang nak pg riki Lubuk Kawah, jomla pg same... D kan tak dapat pg... kite pg riki je pun cukup la"

heeeeeee aku ape lagi. melonjak laaa... sape takmo :P huhuhuhu.. aku sorang je ikot kak ina, nisya takde mase tu... tak ingat aku die pg mane.. ngan bf die kot ( mase tu die kapel ngan Along Sijangkang)

aku pack2 lebih kurang - ak pg one day pack jer... kitorang shoot pg excobar sebab dak2 nih tunggu kat sane... pg la 1 kete.. naik jeep yang pedro pinjam kat kawan die.. heeee.... aku tak sabar laa.... tetengah malam tu kitorang gerak.. lam kul 5-6 pagi kitorang smpai sane, tak terus redah... bersiap2 la ape yang patut dlu kan.. kite tak tau ape ade dalam tu... yang penah masuk situ Pedro ngan Abg Man je.. kalau diorang kaet senang je.... mungkin bagi kitorang tak mudah.. hehehehe.... so, bersiap2 la ala kadar.... perjalanan trekking macam2 ada.... trek hutan, trek balak, trek kebun.. trek sungai.. huhu.. tapi takpe la.. sambil treking tu hari da beransur cerah.. hehe.. aku pun mase tu tak bawak barang banyk.. ok la kan... si Apit la rajin temankan aku kalau aku benti2 amik napas huhuhu... tq apit :)

sampai kat sungai yang lebar untuk cross tu, kitorang stop jap... tu baru separuh perjalanan la.... aku rase tadi yang lame mase jalan kat trek kebun getah tu.... ngan siap jumpe tapak kaki Pak lang huhuhu.... terserempak ngan babi hutan... mujur dak2 nih ade parang...

3 jam trekking okay..... baru sampai ke tempat yang namenye Lubuk Kawah nih.. Subhanallah.. aku tak tipu... mmg cantik tempat nih... aku tak tau waktu tu, bile last orang masuk.. sebab mase kitorang masuk, trek banyak da kne tutup ngan ranting2... so, sambil jalan dak2 nih menebas la. huhuhu..... so, sampai sane... derang nih tak tunggu lame... heee... terjun la ape lagik.... adeu.... tapi satu je aku tak tahan... hahahaha.... terlalu banyak pacat la situ hhuhuhu.... sampai kat daun2 pokok pun ade... adeh.... kalau tgk atas tanah tu, pacat merate.. hahahah... tak tau nak taruk beg kat mane.. sudahnye kitorang sumer gantung beg.. ikat tali and ganting kat tali tu...

erm.. aku bersyukur sangat2 sebab dapat pg.... special thank to kak Ina.... sebab pakse orang pg.. hahahaha... :P aku ape lagi.. layan blues la sorang2.... mmg best... air die sangat bersih... diorang nih plak dapat plak ikan.... ikan kelah plak tu... ape lagi.. goreng laaa hahahah :P

petang sket, kitorang trekking kuar... lewat petang baru sampai.. sampai2 sane, mmg kene tuka baju la... badan bau babi... huhuhuuhu .... mmg tak tahan :P lain macm bau die.. kitorang sampai KL malam... kak Ina hantar aku balik umah.... sayang kak Ina.. :)

kalau ade rezeki nak sangat pg lagi... :)