What's New?

What's New?

Wednesday, 4 December 2013

Klinik Abseiling @ Kenaboi



Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

Aku da lame giller kot tak meng'outdoor'kan diri. Atas banyak faktor dan ianya berjangkit n berkait hoho. Nak aku citer ke? Hohoho kemudian la ea. Skang ni aku tak sabar nak share pasal ape yang aku buat last weekend. yeay!!

Last week Abg Nua dari Kenaboi Adventure Team (KAT) ade turun KL. Aku pun jumpe la die pasai die ajak kawan2 lame jumpe. So, dipendekkan citer, katenye ahad ni (1 Disember 2013) ade orang nak masuk kem untuk buat Abseiling. 

Whhaaaatttt!!??!!??!! Abseilinnnggg!!!??!?!!? Hohohohohooho... Ouh.. untuk pengetahuan korang, aku ni tersangaaatttt la suke nak buat abseiling tu. Korang boleh tgk kat page website aku yang lagi satu dok cakap pasal aku nye dreams dalam "Must Do List" [LiNk]nak men abseiling kat tempat2 tinggi. Sukan abseil ni kne ade orang orang yang pakar untuk kendalikan ikatan dan talinye. So, bile aku dapat tau je ade aktiviti tu, lajuuu je la aku nak ke tempat kejadian. Ahaks.. 

Mulenye, tak kompem pun aktiviti tu. Petang Sabtu lepas balik dari rumah sorang member aku ni kat Kg Pandan, aku kol Abg Nuar. Die kate ON, aku shoot balik rumah packing2 barang. Takde ape nak bawak pun pasal sehari je kan. Aku pun roger la memember aku. Malangnye sorang pun tak dapat nak follow. Last menet sangat kate depa. 

Saje je la aku tanye kat member aku yang dok Nilai - Arif. Die sebenanye kene keje. Ade meeting NGO la bagai siang Ahad tu. Tapi bile aku kate je nak pegi mandi jeram, huhuhuhuh... Terus die mintak cuti kat bos die walaupun die tau agak susah nak mintak cuti (die masuk keje petang). Ahad pulak tu. Tapi kate orang nak seribu daye kan. 

Akhirnye, yang kompem nak ikot, adalah Arif dari Nilaaaaiii!!! Yeeeaayyy!!! Tepuk tangaaann!!! Hohohoho... At least ade gak la orang yang ikot kan.. Kalau tak aku drive la sorang sorang aku tu. Aku gerak pg Nilai dalam kul 2300. Arif abes keje lam kul doblas. Tak sampai 30 menet aku da sampai terpacak depan kedai die keje tu. Terus gerak pg Jelebu. Aku rase ini la yang aku drive paling sopan. Pasal tak rushing pun. 

Kul 0200 pagi kitorang sampai. Terus tido lam kete depan umah Mak Long. Nak ketuk masuk rumah nye segan, pasal da lame tak mari hohoho :P

Esok pagi-pagi si Buye da kejutkan aku kat tingkap kete. Minum pagi, sambung tido dalam umah MakLong sementara tunggu team yang nak dtg men abseiling. Dalam Tgh hari baru depa sampai. Ade la dalam 8 orang gitu. Terus la gerak pegi ke kawasan nak ber'abseil' tu. YeSSssSs!!! Masa ditunggu dah tiba. 

Namun, sebenar-benar tujuan derang ni nak mai, bukan lah nak men abseil semata-mata. Derang panggil aktiviti hari ni sebagai Klinik Abseil. Abg Nua banyak bagi penerangan tentang penggunaan barang kelengkapan untuk men sukan abseiling nieh daripada yang paling basic. Contoh macam kepentingan setiap satu barang-barang dan ciri-ciri keselamatan sukan abseil nieh. 

Bagus jugak untuk aku sebab aku pun da lame giler tak men kot abseiling nieh. Bole refresh sket otak aku yang da berkarat nieh. Jangan tau main je, tak tau ape kegunaan segala tools tu hoho :P

Seronok ape tah bebudak ni mase tgh briefing.

Cmano nak mengurut tali yang baru keluar dari simpanan. 
Ramai pembantu Abg Nuar nieh

Aku pun baru first time jmpe derang nieh.

En Sam - Tuan empunya Sam Z Adventure

Penerangan yang santai dan jelas

Panjang betoi tali. huhu

Ini antara barang kelengkapan yang digunakan untuk main sukan Abseiling nieh

Belajar ikat tali untuk para penerjun buat aksi hoho :P

Kitorang pegi test men abseiling ni tak jauh pun. Kat Jeram Gading tu je. kat situ ade banyak kawasan tanah tinggi. Tapi, untuk first attempt kate Abg Nua, buat kat tempat rendah dulu. Kemudian barula ke tempat lebih tinggi. Kawasan tu pun da lame takde orang main tali kate abg Nua. Nak kene meredah semak samun dulu pulak. Huhuhu.. I like :D

Abg Nua suruh test dulu kat kawasan yang tak terlalu tinggi. Sebab nak ajar step macam mane nak tau ciri keselamatan n cara turun tali yang betul. Which is very good sebab tak terus turun dari tempat tinggi. Sebelum tu ade teori, lepas tu ade praktikal / training. Sesudah itu baru la betul-betul turun dari tempat yang lebih tinggi.

Semua tak sabar nak test turun

2nd time main abseiling

Gemok betoi kaki kau Diyana. Mujur ade abah-abah yang muat wakaka :P


 
Ouh, ini Juliana - die paling excited sebab first time :D tahniah!! Lpas ni bole men lagik :D
Da setel, makan time... Lapa okkehh
 Allah, main-main tali tu tak sedar, da dekat pukul 5 petang dah. Tu yang memasing lapar agaknye. Lpas makan kat kedai simpang jalan nak masuk ke Kg Chennah. Situ je yang bukak kate kak Ina. Alhamdulillah dapat makan.

Lepas makan tu Abg Nua kate nak mandi jeram. dah berlengas katenye. Tapi kami tak masuk ke Kemsite la. jauh la pulak nanti diorang yang nak balik ni mau keluar patah balik. Kami mandi kat Jeram Gading jugak. Cuma tak masuk ikot entrance Jeram Gading. Masuk ikot tepi jalan yang nak masuk ke Kg. Chennah. 

Kawasan mandi tu jauh kalau masuk ikot entrance Jeram Gading. Aku penah ikot jalan tu mase sekolah ade kem kursus naik pangkat KRS. Tapi mase sekolah tu bole la Diyana oiiii... 

Sekaraannngggggg.... Huuiiii... Aku ngan takde kasutnye (tak jumpe mane duduk kasut aku tu) crocs pun tak sempat nak beli. Selipar pun dah putos. Elok sangat. Kaki ayam je la aku turun ke jeram tu. Dah mandi, satu hal pulak nak manjat naik. Ya Allah. mase tu jugak aku rase menyesal giller biarkan badan gemok n tak fit. 
*padan muke ko Diyana. Hohohoho..

Tapi sayangnye, takde amik pic pulak mase turun jeram tu. Ade kot, mamat-mamat tu amik. Aku mane kenal derang ahaks. So, kitorang pun tibe-tibe... 

Tadaaaa..... Da siap mandi je. mase ni satu kete lagi da gerak balik. ade hal katenye.
Kenangan la kunun sebelum balik.

Aku biase la, first time jmpe, terus jadi rapat. Heart u Jue :D

Ouh, ade gak terselit pic si Arif

Alhamdulillah, takde kemalangan jiwa. Takde kecederaan berat atau ringan. Semuanye berjalan ngan lancar dan baik. Inshaa Allah kalau takde aral, akan buat lagi tapi kat tempat yang lebih mencabar. Mungkin kawasan tanah tinggi, batu besar atau turun tali dengan air terjun. Wooaaahhhh!!! 

So, Korang-korang kalau ade yang berminat nak main sukan Outdoor yang santai-santai atau yang hardcore-hardcore dengan Kenaboi Adventure Team, contoh Tubing, Caving, Hiking, boleh la terus contact dengan tuan empunya badan ;
En Khairil Anuar Zainal Abidin - 013 3101581 

Atau kalau segan, nak kontek aku dulu pun buleh. Tinggal je komen, nnt kite PM ke ape ye
korang nak no tepon aku? Buleh2.. Nanti aku bagi ye.. sabar.. sabar..

Oklah kawan-kawan, takde la best mane pun kan. Cuma pada aku best la pasal aku da lame giler tak buat semua neh. Maybe ini permulaan aku nak start all over again aktiviti outdoor aku. Ouh, aku da mula pun sebenanye - pegi jog n walk weekend pepagi. Sape nak join, moh la kite. 

Thank you singgah bace ;)

Ery Jalan @ Dataran Merdeka

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera....

Lama tak update bukan bermakna saye tak ke mane mane. Bukan tak berjalan atau meredah hehehehe... Tapi saya sendiri yang tidak meng-update ape2.. Hehehe.. Salah sendiri kan :P

Dataran Merdeka? dulu2 mase kecik kalau dengar, rase tempat tu macam jaauuuuhhhhhh sangat hehe.... Ayah pulak jenis yang suke bawak kitorang adik beradik jenjalan pusing2 KL waktu malam. Lepas family dinner kat luar, ayah pun pusing2 la. Aku suke sangat sebab banyak lampu2. Mase zaman aku tu, terlalu banyak lampu bercorak pelik2 digantung kat setiap lampu jalan tu. N banyak jugak lampu kelip2 tu. Sampai dekat Dataran Merdeka, ayah akan cakap, "Haaa KakNa, Balang, Balong, Alee, tgk tu dataran, kat sini la ade tv besar tu." 

Ayah aku sambung lagi "Dekat sini la yang orang laung Merdeka, merdeka dalam tv yang gamba hitam putih tu" maksud ayah aku adalah rakaman bersejarah laungan Merdeka oleh Perdana Menteri Malaysia yang pertama - Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj. Sepuluh kali die bawak pusing pun die akan cakap benda yang sama. Betapa seorang ayah tu tak pernah jemu pun nak mengulang benda yang sama untuk bagi anak die ingat.. kan :)

Ouh, lupe... kalau kite tgk kat dalam tv kan, ade ape2 konsert ke, kan ade slide besar tu. itu lah yang ayah aku maksudkan. ayah pun akan cakap, "Kat sini la kalau ade ape2 perarakan ke... jalan ni la yang orang2 berkawat tu.."  aku pun bukan la faham sangat waktu tu. Tengok je la Bangunan Sultan Abdul Samad tu. Cantik sangat ade lampu keliling bangunan tu (Kecik2 dulu, aku ingatkan itu penjara =___=" )

Sekarang bangunan makin dijaga ngan baik. Lampu pun makin menarik. Hehehehe... Macam mane tah leh terlepak ke sane pulak. Lepas p lepak dinner ngan Syara, Vamp, Kak Yan, Dayah pun ade ngan laki die Samzy. Diorang bawak anak angkat diorang si Ery jenjalan. 

kitorang pun singgah la Dataran Merdeka. Kat sane ramai pulak orang. Memasing buat hal sendiri. Kebetulan pulak, aku bawak kamera kesayangan aku. Bebudak neh pun posing sakan la.. Appe lagi.. Jom layan derang berposing hahahahah...

Ery - anak angkat member aku

Amendo la derang nieh.
*Kiri - Vamp. Skang da balik KK. Keje kat sane
*Kanan - Syara. Still working under 1 roof :)

Samzy & Dayah, mak ayah angkat kepada Ery

Kak Yan. Kakak Dayah. :D

Picture mase kat sini semua lam external hard disc aku yg ilang.. Hwaa.. D;
Tu ade la pic aku ujung tu baju merah. Sekeping ni je aku jmpe hohoho.

Hot kan derang hohoho :P

Pantang nampak camera.

Tapi Ery la yang paling heppi sekali. Hehehehe. :D




Tuesday, 16 October 2012

Lepak Alone @ Dem Semenyih \^_^/

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera....

Alhamdulillah.... rindu aku kepada nature dapat la terubat sket. entah macam mana hari tu aku terfikir nak pg ke Kenaboi. Biasenye aku mesti gerak malam sikit kalau takde ape-ape hal. Tapi hari tu aku teringin sangat nak pegi awal sikit sebab nak amik scenery - scenery waktu petang kat Dem Semenyih tu kan. Aku pun gerak la dalam pukul 1500 macam tu. Dalam kepale, plan nak sampai ke sane dalam pukul 1700 la. (maknenye bila aku gerak tu, termasuk la dengan aku pegi isi minyak, angin tayar, check air, minyak hitam and beli la jajan jajan sekali ahaks)

Dipendekkan cerita, Alhamdulillah, selamat la aku sampai ke destinasi dalam pukul 1630. Lebih awal dari jangkaan. Bagus!! Aku pun ape lagi, carik port baek punye nak amik shot. Aku park kereta ke belakang sikit sebab ade shot macam bukit sket kan kat tetengah Dem tu. 

Errrrmmm...... cantik kan... mmg tak puas tgk la... yg ni aku saje snap ngan henpon aku. kurang sket la cantik die

Subahanallah, cantik sangat anugerah Allah yang satu ni. Aku selalu terlepas tengok pemandangan ni la. Selalu lalu sini mesti time gelap huhuhu... Aku pun ape lagi, langkah la pengadang jalan tu, pg amik pic sebanyak mungkin. Ngan pic2 aku skali aku amik. Banyak gak kereta yang lalu hon hon kan aku. Bese laaa... Sape suruh aku pakai baju merah kan. Haaa semua orang da nampak hahaha.. 

Bile aku da bosan sikit kat sebelah sini, aku pun ke depan la sikit. Aku park kete lawa lawa, aku pun seberangla jalan tu. Amik lagi shot yang pada aku tak la lawa sangat sebab aku ni tak pandai lagi nak guna camera NX11 tu ahahaha :P. Namun begitu, saujana mata memandang, sape la yang boleh beri gambaran terbaik selain mata kepala sendiri kan. 

Da puas amik shot seblah situ, aku pun terpk la nak melepak kat tepi tasik tapi dok lam kete.... Alhamdulillah kat depan nak dedekat ujung tasik tu ade la ruang sket, aku pun park kat situ n aku menikmati la pemandangan ciptaan Allah yang Maha indah tu. 

Jom Layaaaannnnnnn......









Bile selit pic aku, kecik2 dah laaa heheheheh :P
















Sambil lepak n termenung menikmati pemandangan seakan mataku tak mahu berkerdip, aku sempat la gak amik se shot due eheeheh :P. Risau jugak kot ade pecurik, perampok ke kan. Tp aku teringat kate member aku Ted, die kate, "If you don't want bad things happen, don't you ever think about it," So, aku mengambil keputusan untuk berfikir yang baik baik sahaja. Alhamdulillah, Allah tu Maha Melindungi.

Aku selamat daripada sebarang musibah sehinggalah aku tgk jam, Lailahailallah.. dah pukul 1900. Giller, aku takmo lalu kat Genting Peras tu sesenja. cecepat aku pun menamatkan sessi petang tu dengan mengucapkan selamat tinggal dengan harapan aku nak datang lepak macam tu lagik. Sape nak ikooooootttttt? Jom!! Ehehehehe... 


Alhamdulillah, aku meninggalkan tempat tu dengan tanpa sebarang jejak.. haicheeehhh.. :P LOL


Sekian, nanti kite pegi lagi. huhuhuhuhu



Thank you sudi bace :)

Sunday, 22 January 2012

♥ ♥ ♥ Melaka ~ With Love ♥ ♥ ♥

Huhuhu… da lame gak aku nih takde menulis ke ape ke kan... post gambar pun aku malas.. huhuhu ye la... aku pun tak tau la kenape ngan mood aku kebalakangan neh... aku tak pasti la aku ade terkena serangan penyakit ’M’ ke... aku terkena sampuk ngan hantu ’M’ ke.. hehehe.. yang penting, semuanye mengganggu aku ngan mud nak menaip aku ahaks..  

Aku sebenanye ade la nak bercerita sket. Awal bulan ari tu, aku ade ke Melaka Bandaraya Bersejarah. Haicheh. Padahal aku pg sane bukan la mengahayati pun sejarah yang ade… Menda tak well-planned pun.. Pakai redah jer haha.. Awalnye si Ummi la...  Mase aku pegi Melaka ujung bulan doblas aritu, die ade msg ajak lepak, tapi aku kate aku kat Melake, takpat nak jumpe die.. Aku pg sane jumpe sumone.. Dah die dengar, die pun cakap la pasal nak pg Melake. Tu pun mase aku da balik KL la. Aku memule ingat die nak pg sendiri kan.. Aku diam je la.. Tetibe die ajak skali.. Die kate nak jumpe buah hati die.. Hehehe... Aku layan je la..

Bekpes aku Bakso.. mmm sdaaapp
Ummi mamam nasik lemak
 So, kitorang pun on la hari yang mane aku offday. Pegi sane, kitorang pun tak plan nak dok mane ape sume.. seawal pagi kul 0800 kitorang da kuar umah. Nak isi minyak la, hanta barang kat member dlu la. Lepas tu da setel sume, tanpa perancangan rapi, kitorang redaaahhhh.... Aku pun pakai drive je la. Benti pun takde la banyak kali sangat. Just benti bekpes kat RnR Dengkil. Dalam 2 jam++, da sampai. Kitorang amik la exit Ayer Keroh. Sampai kat Ayer Keroh, aku pun tanye kat Ummi, kite nak dok hotel mane? Aku neh tak kisah sangat mane2, yang penting bajet hotel hhahaha.. kitorang pusing2 la kat area situ.. Masuk la area Banda Hilir. Tanye punye tanye, lepas satu – satu hotel, dapat la satu hotel yang macam ok je. N mmg murah. Puas hati gak la kitorang pasal mmg murah giler. Satu malam RM67. Hash House Hotel. Aku masuk lam bilik, terase sangat selesa. 

Mulenye, kitorang ingat macam susah nak jalan or nak makan kat situ.. Sebab bangunan tu macam terceruk sket dari bandar melaka. Rupenye kitorang silap besar. Haha.. Hotel tu sangat praktikal lokasi nye. Dekat ngan everything. Even nak berjalan ke Melaka Raya pun leh jalan je. Nampak macam tersorok sebab depan hotel kitorang ade bangunan lain kan. Owner hotel tu la yang bagitau, die siap kuarkan peta n advicekan kitorang nak jalan mane ape sumer. Baik betul Aunty yang aku percaya die adalah keturunan Baba Nyonya. Thanks Aunty, nanti kitorang pg jalan2 ea. 



Muzium Kapal, tapi tak masuk pun
fuhh.... mewah hotal neh

Pertama kali aku diperkenalkan dengan sistem parking menggunakan kupon yang perlu digores. Kne beli kupon tu, dan ia dijual dalam bentuk booklet. Satu booklet, RM6. Aku pun gores la. Satu jam RM0.60. Untuk RM0.60, kne gores sekeping. Mase tu baru kul 1230. Kitorang bajet lam kul 1700 nnt nak kuar.. Sebab tak rase lapar lagi. Aku pun letak la susun pepanjang beberape keping kat atas dashboard. Huaarrgghh... Penat la kunun drive tadi, aku pun sampai2 bilik hotel, memang pk nak tido je. Lepas pepunggah n kekemas barang aku, aku tido ;P (aku bawak baju banyak gile macam nak lari dari umah ok.. hahah Saje, malas nak pk kan. Aku bawak je mane2 yang aku nak. senang)
Kincir Air, besar weiyhh
Lame aku belek menda alah neh


Petang lam kul 1800 baru la kitorang kuar, orang yang Ummi nak jumpe tu pun da sampai. Kitorang pg la kuar makan since dari check in hotel tadi kitorang takde kuar makan ape2 pun. Ok la nih. Sklai la ngan makan malam haha. Lagipun aku malam nanti nak kuar ngan orang tu. So, taknakla kekenyang sangat. Lepas makan.. kitorang pun memulakan aktiviti mengexplore. Aku serius mmg tak reti ngan Bandar Melaka neh. Aku da totally lupa. Huhu.. Even last time aku datang ade la lam setahun lyang lepas, tapi kitorang jalan reramai n tak explore. Hanya jejalan lam kota lama tu je. Sebab rushing, mase tu pun jalan ngan 4 buah kete. Macam2 ragam la kan. Haha.Tapi kali nih aku ade plenty of time nak diluangkan. 

aku ske mangunan merah neh




Jadi, pada hari yang terang benderang, matahari pun garang, aku pun nak la rilek2. Huhuhuhu.. Petang tu, kitorang pg makan ala kadar kat mamak yang ade dedekat ngan hotel kitorang. Orang still ramai, hari pun still cerah. aku takde hala tuju la. Ummi yang bersemangat nak pg ke satu jalan name die Jonker Walk. aku memula tak paham la. ape yang ade kat sane yang die nak sangat pg. Die kate, kat situ la kalau nak carik2 barang buat souvenir ke. ok, aku follow je la. jalan kaki kan. so, ikot je la mane kaki melangkah. nampah tempat menarik sket, nak singgah. wofcooozzz hahahaha... 


Paling aku suke, mase berjalan kat tepi sungai tu. Susuuur je kat situ. Memang menarik. Aku bayangkan dah yang salah satu umah kat situ, aku punye. Memang tetiap petang aku nak lepak tepi sungai. Pasang muzik best2, minum teh ke, nescafe ke. Hehe. tapi malangnye, sampai ke destinasi yang dituju, banyak kedai da tutup. Ummi agak frustrated la. Rupenye hari biase, derang tutup awal. Pukul 1900 da tutup da. ade la gak yang bukak. Tapi 2-3 kedai je la macam tu. 

Jalan2 je la kat lorong2 yang ade tu, baru ternampak notis board yang cakap lebih kurang macam neh " hari bese, Jonker Walk tutup awal. Hari Jumaat (sampai hari ape tah aku tak ingat), baru bukak sampai lewat malam same2 ngan Pasar Malam kat sepanjang Jonker Walk". Oooooo.... panjang 'O' kitorang. Mujur la kitorang pegi tu hari Khamis. So, esoknye leh la datang lagik. Punye la hepi si Ummi hahah. Lepas tu, kitorang balik hotel. 

Malam, aku plak pegi ke Alor Gajah nak jumpe orang tu kat sane. Die baru balik keje lam kul 9 malam. Aku drive main belasah jela ikot signboard. Mujur sebelum tu, uncle yang jage hotel tu ade bagi direction nak keluar dari bandar tu. Aku ikot jalan dalam. Dan memang tak susah. Tak sampai setengah jam aku da sampai. Aku pun senang je carik sebab aku ingat lagi umah yang die dok sewa reramai tu. Kitorang kuar makan n pepusing. Malam sket, baru balik. 

Esoknye, aku tak ke memane pun. Dok je hotel. Orang tu takleh jenjalan ngan aku. Siang die keje. Jumpe malam je. Ummi je la kuar jalan ngan bf die. Aku plak, tengok tv, lunch kat kedai melayu area hotel tu. Balik hotel, tengok lagi tv. Sampai la petang, Ummi balik. Sambung lagi rilek. Memang rileeeeeek je la aku kali neh. haha.. Lepas maghrib, kitorang pun meneruskan misi untuk ke Jonker Walk. Semalam, kitorang tak jalan waktu malam. 

Aku sukeeee sangat. View kat sane, cantik. Walaupun panas, bahang. tapi angin kuat. Semua tempat kitorang singgah. Tempat tu macam pasar malam and meriah sangat. Kitorang pun seronok la membelek kalau terjumpa menda2 yang jarang2 nak nampak. hehehehehee... Aku rase puas la berjalan malam tu huhu.. orang2 kat sane pun baik2. Dah puas jalan, kitorang keluar la dari Jonker Walk tu. benti rehat kat bench yang ade kat tetepi sungai tu. tengok orang naik bot. Lampu2 menambah la seri sungai tu. hehehehhe.. 






Balik dalam pukul 2130, aku pun gerak nak pg Alor Gajah, malam tu die kate nak pg karaoke ngan anak2 buah tempat keje die. Tapi aku memang takleh tahan la. Aku memule pelik gak, nak karaoke mane. Kat situ kan kawasan kampung. Tapi aku diem je la. Mane la aku tau ape yang ade kat tempat orang kan. Rupenye, derang ajak karaoke kat pekan Tampin. aku pk2 la kan, "jauh gile nak karaoke sampai ke Tampin tu," 

Rupenye aku silap. Tampin tu sangat la dekat dengan Alor Gajah. hehehehee... tak sampai 20 menet, kitorang da sampai. Layan la derang karaoke bagai. Macam biase, malam sket baru balik. Malam nih lame sket la jumpe. Esok aku da nak balik kan. sob..sob.. hahahahah... mengade kan.

Esok pagi, lepas bekpes, kitorang pun packing2 nak balik. Plan nak pg mandi laut la bagai da takde lam paleotak. Aku nak cepat sampai KL. Ummi offer diri nak drive. Tapi aku kate takpe la. Tgk die pun macam letih jer. masuk kete, tak sampai brape menet, die da jalan.. hahahaha... Sudahnye, aku drive je la sampai KL. Ngantuk gak. tapi tak sampai hati nek kejut die :)

Haaa.... Itu la episod 3 hari 2 malam trip redah aku kali neh. Mungkin lepas nih ade rezeki, nak redah ke tempat lain pulak :) insya Allah. Sesape yang suke redah2 neh, jom la join skali next time. Ahaks... Adios.. 


p/s : mintak maaf sebab kurang memberi info2 untuk kemudahan pembace..

Thank you sudi bace :)